Literatuur onderzoek: Difference between revisions

From Control Systems Technology Group
Jump to navigation Jump to search
 
(11 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
=Lijst met bronnen=
=[[Sensoren]]=
==De reddingsrobot in het algemeen==
==[[Week 1 PRE2Groep2|Week 1]]==
====Wikipedia: Rescue robot====
==[[Week 2 PRE2Groep2|Week 2]]==
'''Beschrijving:'''In deze Wikipedia pagina staat wat een reddingsrobot is en waar verschillende projecten mee bezig zijn geweest.  Er staat op deze pagina dat zonder sterke financiële hulp van de overheid, er binnen 10 jaar de ofwel geen technologieën voor de apparaten beschikbaar zijn ofwel veel te duur zijn. Het grote probleem bij het ontwikkelen van reddingsrobotten is dat de situatie bij een ramp steeds anders is. Voor het ontwikkelen van een reddingsrobot zijn er 3 grote uitdagingen: informatie verwerkingssysteem mobiliteit van de robot en manipulatie van de robot.  Een voorbeeld van een reddingsrobot dat ontwikkeld is, is een robot in de vorm van een slang die zich tussen puin voort kan bewegen.
==[[Week 3 PRE2Groep2|Week 3]]==
Het R4 programma: Rescue Robots for Research and Response  is een organisatie dat onderzoek naar reddingsrobot. Ze hebben een aantal robotten ontwikkeld en getest in de praktijk. Hierbij keken zij naar 2 dingen. Ten eerste, hoe kan een robot slachtoffer en gevaarlijke situaties voor redding medewerkers detecteren. Hoe zorg je er voor dat alle plekken doorzocht zijn door de robot.  De testen zijn voor alsnog niet succesvol.
==[[Week 4 PRE2Groep2|Week 4]]==
 
==[[Week 5 PRE2Groep2|Week 5]]==
'''Wat kunnen we met deze informatie? '''Het R4 programma, misschien kan ik iets vinden over welke sensoren of andere technologie zij precies gebruiken.
==[[Week 6 PRE2Groep2|Week 6]]==
 
'''Bron: '''  http://en.wikipedia.org/wiki/Rescue_robot, Geraadpleegd op 18-11-2014
 
----
====Article: Robot rescuers help save lives after disasters====
'''Beschrijving: '''Dit artikel gaat over projecten om reddings robotten in te zetten in de praktijk. Projecten zoals NIFTI, TADR, WALKMAN en SHEPRA zijn projecten die richten op reddingsrobotten.
Het NIFTI project gebruik een grond robot en een helikopter robot die helpen bij stedelijke reddingsacties. In de praktijk zijn vaak wisselde omgeving die niet te voorspellen zijn. Daarom moeten de robot het hele pakket bevatten van visuele aspecten tot het rijden op ruig terrein. Bij het goed verlopen van een reddings robot is daarbij de samenwerking tussen de mens en de robot essentieel. 
Het Sherpa project is een project waar bij twee antennen voertuigen en een landvoertuig die helpen bij het redden. Hierbij worden de commando’s niet gegeven met behulp van een joystick, maar door gebaren en stem gebruik, zodat er voor de robot niet extra mankracht nodig is.
In het TADRE project wordt informatie verzameld over een langer tijdsperiode, zodat de robot kan leren van ervaring.
Een ander project is het WALKMAN, waarbij de robot een menselijke vorm heeft.
 
'''Wat kunnen we met deze informatie? '''Dit artikel is niet direct relevant voor ons onderwerp.
 
'''Bron: '''  http://horizon-magazine.eu/article/robot-rescuers-help-save-lives-after-disasters_en.html, Geraadpleegd op 18-11-2014
 
==Sensoren==
===Algemeen===
===Bewegings Detectie===
===Infra rood===
===Cameras===
===Geluidssensoren===
===CO_2 Sensoren===
===Laser afstand zoekers===

Latest revision as of 16:25, 3 December 2014