Interacties

From Control Systems Technology Group

Jump to: navigation, search

Terug

4Onderzoek

Interactie beschrijving

De interactie met AMIGO ging als volgt te werk: wanneer de proefpersoon klaar was met de eerste enquête, werd hij mee genomen naar het Robotlab waar AMIGO staat. In de test ruimte van AMIGO is geprobeerd om een woonkamer na te bootsen. Door middel van lage muurtjes en open stukken is de kamer opgebouwd, de open stukken representeert de deur. Verder staat er in de "kamer" een bureau en een stoel, hier op gaat de proefpersoon zitten na dat hij een korte beschrijving van AMIGO en een beschrijving van het experiment heeft gekregen. De beschrijving bestond uit:

  • Een simpele beschrijving van wat hij doet.
  • Waarvoor hij dient, als onderzoeksplatform.
  • Dat hij tweede is geworden op het WK robots.
  • Wie er allemaal aan werkt.

Vervolgens werd het experiment uitgelegd. Het experiment bestond uit: De proefpersoon moest plaatsnemen op de aangewezen stoel. Vervolgens zou AMIGO zichzelf voorstellen. Hij vertelt dat hij AMIGO heet, en AMIGO vraagt hem wat hij wilde drinken met de keuze uit vier drankjes. AMIGO ging vervolgens het drankje halen, omdat er veel wordt geëxperimenteerd met AMIGO was het niet mogelijk om hem daadwerkelijk het drankje op te laten pakken wat hij normaal gesproken wel kan en moest het dus in zijn handen worden gestopt. AMIGO bracht dit naar de proefpersoon, deze moest het uit de hand van AMIGO pakken. AMIGO zei vervolgens dat als er nog meer hulp nodig was, kon hij geroepen worden en ging hij vervolgens in het hoekje van de kamer staan. De proefpersoon riep vervolgens AMIGO en kwam hij naar de proefpersoon toe. AMIGO vroeg of hij ergens mee kon helpen waarop de proefpersoon reageerde dat hij graag naar buiten wordt geleid. Dit deed AMIGO vervolgens door de proefpersoon hem te laten volgen naar de deur toe. Daar bedankte AMIGO de proefpersoon en wenste hem een fijne dag. En dit was het einde van de interactie met AMIGO. Toen werden ze terug gebracht naar een zaal om de tweede enquete in te vullen.

De andere interactie bestond uit beeldmateriaal van de vorige interactie. Het beeldmateriaal was een opnamen van het experiment alleen dan uit gevoerd door een van ons, Kimberley. Na dat een proefpersoon enquête 1 had ingevuld kreeg hij het beeldmateriaal te zien. Aan het eind van het filmpje moest de proefpersoon de tweede enquête invullen.

Personal tools